Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.
Οι ενότητες που θα διδαχτούν οι υποψήφιοι είναι:
- Νομοθεσία που οδηγεί σε αναγνωρισμένο πτυχίο κρεοπώλη,
- Οργάνωση κρεοπωλείου και το κρέας ως τρόφιμο,
- Κοπή κρέατος, παραγωγή παρασκευασμάτων και παραδοσιακών προϊόντων κρέατος,
- Εξοπλισμός σύγχρονων σφαγείων και κρεοπωλείων,
- Σύστημα διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων (HAACP CA – ISO 22000 – 05),
- Παράγοντες αλλοίωσης κρέατος,
- Ανατομία θηλαστικών,
- Τεμαχισμός ζώων,
- Μέθοδοι συντήρησης,
- Αλλαντοποιία
- Γενική ζωοτεχνία.