Σεμινάρια Barista

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 20 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ 1ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΣΚΟΠΟΣ
Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπαρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
Ιστορία του καφέ
Εξέλιξη των café
Λειτουργία της καφετέριας
Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
Το καφεόδεντρο (γενικά)
Ανατομία του καρπού
Ποικιλίες καφέ
Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
Μέθοδοι καβουρντίσματος
Άλεσμα και μύλοι αλέσεως

Ποτογνωσία
Η μηχανή του Espresso
Ελληνικός
Φίλτρου
Στιγμιαίος/ Frappe
Espresso/ Cappuccino
Εξυπηρέτηση Πελατών
Το τσάι- Ιστορία
Το χαμομήλι, Το τίλιο
Κατηγορίες και διακρίσεις του τσάι
Τρόποι επεξεργασίας του τσάι

Απαραίτητες Γενικές Γνώσεις
Κατανάλωση και σέρβις του τσάι
Σοκολάτα- Κακάο
Το κακαόδεντρο
Ιστορία του κακάο
Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
Η σαντιγί

Ποτογνωσία
Ελληνικός στο υγραέριο
Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
Cappuccino, latte
Σοκολάτα ζεστή και κρύα
Ζεστά τσάγια
Καθαριότητα χώρου και μηχανών

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ !!!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ : ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ – Β. ΗΠΕΙΡΟΥ 91, ΠΑΤΡΑ.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2610-336609 και 2610-337727